De toegevoegde waarde van Wft Consumptief Krediet

In het verleden werd het diploma Wft Consumptief Krediet door veel adviseurs niet behaald. Eenvoudigweg omdat men op dit terrein niet wilde adviseren. Echter, tijden zijn veranderd en het diploma Adviseur Consumptief krediet begint steeds meer waarde te krijgen.

Wet- en regelgeving

De normen voor hypotheekverstrekking zijn in de afgelopen jaren behoorlijk naar beneden aangepast. Dit betekent dat het steeds vaker voorkomt dat de woonwensen van de klant niet gefinancierd kunnen worden middels een hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van:

  • Een verbouwing
  • Een restschuld
  • De kosten koper
  • De advieskosten

Doelstelling is dat de consument deze kosten uit eigen spaargelden voldoet. Maar toch komt het regelmatig voor dat de consument niet over de voldoende eigen spaargelden beschikt en toch zijn woonwensen wil realiseren. Dan biedt een consumptief krediet uitkomst. Wilt u uw klant kunnen voorzien van een volledig financieel advies dan zult u ook deze financieringsvorm steeds vaker moeten meenemen in uw advies. Daarmee wordt het voor iedere financieel adviseur belangrijk om ook over het diploma Adviseur Consumptief krediet te beschikken.

Toelatingseis Erkend Financieel Adviseur

Ook voor de registratie van EFA is het diploma Adviseur Consumptief krediet nodig. Dit geldt niet alleen voor nieuwe registraties maar ook voor diegenen die hun huidige SEH-registratie willen laten omzetten naar EFA.

Bent u nog niet in het bezit van een geldig ‘oud’ Wft diploma Consumptief krediet of nieuw diploma Adviseur Consumptief krediet? Zorg er dan voor dat u voor 1 januari 2017 het certificaat Consumptief krediet behaald. Dit certificaat geeft u in combinatie met het diploma Adviseur Basis recht op het diploma Adviseur Consumptief krediet.

Vergunning

Heeft u het diploma Adviseur Consumptief krediet behaald vergeet dan niet om uw vergunning uit te breiden met het onderdeel consumptief krediet. Immers pas dan mag u adviseren en bemiddelen in consumptief krediet.

Heeft u nog vragen hieromtrent of andere vragen op gebied van Wft Compliance neem dan contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of via het contactformulier.

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl