Het is weer tijd voor de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars

U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben; dit jaar staat de marktmonitor zo’n kleine twee maanden eerder voor de deur dan in 2015. Toen liep de periode van 16 april t/m 11 juni, verdeeld over drie groepen. Reden van deze vervroeging is dat de AFM met de uitkomsten van de marktmonitor nog meer kan inspelen op de jaarlijkse activiteitenagenda en daarmee het toezicht zo efficiënt en effectief mogelijk kan inrichten.

Groepsindeling en invultermijn
De eerste groep heeft de inloggegevens om de Marktmonitor in te vullen reeds ontvangen en kan vandaag van start. In tegenstelling tot vorig jaar heeft de AFM de invultermijn verlengd van 4 naar 5 weken.

Groep 1: van 22 februari t/m 25 maart 2016
Groep 2: van 29 februari t/m 1 april 2016
Groep 3: van 14 maart t/m 16 april 2016

De vragenlijst zelf
Een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat de uitvraag heffingsmaatstaf dit jaar in de vragenlijst is opgenomen. Daarmee verwacht de AFM de administratieve last voor de adviseurs en bemiddelaars te verkleinen.

In de opzet van de vragenlijst is ten opzichte van vorig jaar verder weinig veranderd. Op enkele punten is de vraagstelling verduidelijkt. Ook is op basis van feedback de begrippenlijst verbeterd.

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u binnen 48 uur een ontvangstbevestiging en twee PDF-documenten. Eén document met alle gestelde vragen over uw onderneming en in het andere document worden de door u gegeven antwoorden weergegeven in overzichtelijke tabellen. In situaties waarbij er onduidelijke informatie is verstrekt kan de AFM telefonisch contact opnemen.

Zoals kantoren die van onze full-service dienstverlening gebruikmaken reeds gewend zijn, kan Ophrys u ook ondersteunen bij de invulling van de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars. Wilt u weten wat wij voor u hierin kunnen betekenen, neem dan contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of via het contactformulier.

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl