Het is weer tijd voor de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars 2017

U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben, dit jaar staat de marktmonitor weer een paar weken eerder aan de start dan in 2016. De eerste groep kan al op 6 februari starten met het invullen van de jaarlijkse marktmonitor. Ten op opzichte van het afgelopen jaar is er meer aandacht voor samenwerking met freelancers, variabele beloning en diplomaplicht.


Groepsindeling en invultermijn
De eerste groep heeft de inloggegevens om de Marktmonitor in te vullen reeds ontvangen en kan vandaag van start. In tegenstelling tot vorig jaar heeft de AFM de invultermijn verlengd van 4 naar 5 weken.
Groep 1: van 6 februari t/m 13 maart 2017
Groep 2: van 13 februari t/m 20 maart 2017
Groep 3: van 27 februari t/m 3 april 2017

De vragenlijst zelf
In de opzet van de vragenlijst is ten opzichte van vorig jaar weinig veranderd.  Onderstaand geven we aan op welke punten er wijzigingen zijn.

Deel 3; Medewerkers, freelancers … en het beloningsbeleid. 
Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar weer de heffingsmaatstaf uitgevraagd in dit onderdeel. Alleen heeft u dit jaar de mogelijkheid om dit op twee manieren te berekenen:
1. het aantal fte per 31 december 2016, of
2. het gemiddeld aantal fte over het voorafgaande jaar. Dit gemiddelde berekent u 
door het aantal fte per 31-3, 30-6, 30-9 en 31-12-2016 te delen door 4.

Als aanvullende vraag is toegevoegd of alle adviseurs in het bezit zijn van de benodigde diploma’s op de deelgebieden waarop ze adviseren.

Nieuw dit jaar is dat het onderdeel variabele beloning heel uitgebreid wordt uitgevraagd bij u als financieel dienstverlener. Zo wordt er gevraagd naar:

  • Het percentage variabele beloning over de totale loonsom van de onderneming
  • Het percentage variabele beloning over de loonsom per functiegroep binnen de onderneming
  • Het percentage variabele beloning over de loonsom per individuele medewerker

Indien er individuele medewerkers cq. freelancers meer dan 20% variabele beloning hebben ontvangen moet u aangeven van welke uitzonderingscategorie u gebruikt heeft gemaakt voor de betreffende medewerker(s).

Deel 6; De financiële situatie van uw onderneming
In dit onderdeel werd in het verleden gevraagd naar de rekening-courantsaldi bij de verschillende aanbieders. Dit jaar worden deze specifieke bedragen niet meer uitgevraagd.

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u binnen 48 uur een ontvangstbevestiging en twee PDF-documenten. Eén document met alle gestelde vragen over uw onderneming en in het andere document worden de door u gegeven antwoorden weergegeven in overzichtelijke tabellen. In situaties waarbij er onduidelijke informatie is verstrekt kan de AFM telefonisch contact opnemen.

Zoals kantoren die van onze full-service dienstverlening gebruikmaken reeds gewend zijn, kan Ophrys u ook ondersteunen bij de invulling van de Markmonitor Adviseurs & Bemiddelaars. Wilt u weten wat wij voor u hierin kunnen betekenen, neem dan contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of via het contactformulier.

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl