Is uw kantoor aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens?

Als kantoor moet u uw geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde gegevensverwerking melden. Het gaat daarbij om verwerkingen die naar het oordeel van de wetgever een bijzonder risico inhouden voor de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen. Als financiële dienstverleners verwerken we allemaal persoons-gevoelige informatie; denk hierbij maar aan inkomensgegevens, financieringsgegevens maar ook al gewoon persoonlijke gegevens als NAW en geboortedatum. Daarmee heeft u als financieel dienstverlener de verplichting dat u aangemeld moet zijn. U kunt hiervoor via de website https://cbpweb.nl een aanvraagformulier downloaden.

Waar kan ik vinden of ik aangemeld ben?
In het register op de site van het CBP kunt u heel snel vinden of uw kantoor reeds is aangemeld. Denk er aan; zo makkelijk als dat u zelf kunt kijken of u bent aangemeld, zo gemakkelijk kan de consument het ook. We moeten toch niet denken aan de consequenties als net die ene consument moeilijk gaat doen.

In het verleden al aangemeld via Registratiekamer?
Het kan zijn dat u uw persoonsregistratie onder de Wet persoonsregistraties al bij de Registratiekamer (voorganger van het CBP) hebt aangemeld. Ook dan moet u nagaan of u zich opnieuw moet melden. Gebruik bovenstaande link om te kijken of uw bedrijf staat vermeld in het register.

Wat als ik niet me niet aanmeld?
Het CBP heeft de mogelijkheid een boete op te leggen als u een gegevensverwerking niet meldt, als u uw verwerking onjuist of onvolledig hebt gemeld of als u wijzigingen niet (tijdig) doorgeeft.

Wat zijn de kosten van aanmelding?
Het gebeurt niet vaak meer tegenwoordig, maar aanmelding bij het CBP is kosteloos en u bent ook geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd.

Hoe meld ik me aan?
Via de website van het College Bescherming Persoonsgegevens kunt u een aanvraagformulier downloaden om uw aanmelding te verwerken.

Kan Ophrys me hierbij ondersteunen?
Indien gewenst kan Ophrys deze aanmelding ook voor u verzorgen. De kosten hiervoor bedragen eenmalig € 75,- inclusief BTW.

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl