DUO verstrekt geen PEplus certificaten meer

Het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk blijft voortdurend aan veranderingen onderhevig. Zo heeft het DUO onlangs besloten dat er geen PEplus certificaten meer worden afgegeven. Welke gevolgen heeft dit voor u? Hier kunnen we een zeer kort en duidelijk antwoord op geven; dit heeft geen gevolgen voor u. Het leidt alleen weer tot de nodige verwarring.

Daarom hieronder in het kort de procedure naar een nieuw diploma.

In de oude situatie ontving u na het behalen van uw PEplus examen de definitieve examenuitslag en daarna één tot enkele maanden later het PEplus certificaat. Op het moment dat u uw oude diploma’s had omgewisseld en uw PEplus examens had behaald, werd door het DUO het nieuwe beroepsdiploma afgegeven.

In de nieuwe situatie ontvangt u na het behalen van uw PEplus examen de definitieve examenuitslag. Op het moment dat u uw oude diploma’s heeft omgewisseld en uw PEplus examens zijn behaald, wordt door het DUO het nieuwe beroepsdiploma afgegeven.

Vanaf heden verstrekt het DUO geen enkel PEplus certificaat meer.
De examenuitslag is de definitieve bevestiging dat u geslaagd bent.
Ook voor in het verleden behaalde PEplus examens worden geen PEplus certificaten afgegeven. Dus heeft u nog geen certificaat ontvangen dan zult u deze ook niet meer ontvangen.
Een aangevraagde herprint van een PEplus certificaat wordt niet meer afgegeven.

Reden van het niet meer verstrekken van de PEplus certificaten is dat deze administratieve handeling eigenlijk overbodig is en voor het DUO toch veel tijd kost. Laten we hopen dat door het schrappen hiervan de afgifte van de diploma’s sneller zal gaan verlopen. 

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl