Een vergunning aanvragen of wijzigen

Wie in Nederland financiële diensten of producten wil aanbieden, heeft hiervoor een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Maar het aanvragen of wijzigen van een vergunning vereist de nodige inspanning en een hele goede voorbereiding. Daarbij is met name belangrijk om te controleren of u voldoet aan de eisen voor wat betreft betrouwbaarheid en geschiktheid. Voorts is het bij een wijziging  heel belangrijk om de consequenties voor uw huidige onderneming tijdens het wijzigingsverzoek goed in beeld te hebben.

Welke stappen moet u nemen voor een vergunningsaanvraag of -wijziging?

  1. Beoordeel of u voldoet aan de gestelde vergunningsvereisten.
  2. Beoordeel wat bij vergunningswijziging de consequenties zijn voor de dagelijkse gang van zaken gedurende een wijzigingsverzoek.
  3. Verzamel de benodigde stukken en zorg voor een goed en volledig ondernemersplan.
  4. Download eventueel benodigde formulieren van de website van de AFM.
  5. Vraag een AFM ID aan.
  6. Log in op het Digitaal loket en upload alle verzamelde stukken en formulieren.
  7. Verzend elektronisch alle ingevulde formulieren naar de AFM.

Voorkom onnodige kosten
Controleer voordat u de vergunningsaanvraag of -wijziging indient eerst of uw onderneming voldoet aan alle gestelde eisen. Na aanvraag van de vergunning worden de kosten hiervoor bij u in rekening gebracht, ongeacht of de vergunning uiteindelijk wordt verleend. Als moment van aanvraag wordt door de AFM beschouwt het uploaden en elektronisch versturen van de stukken.

Heeft u vragen of wenst u ondersteuning bij uw vergunningsaanvraag of -wijziging; Ophrys heeft een ruime ervaring en kan u begeleiden bij al uw vergunningszaken. Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor op telefoonnummer 0492-344988 of via het contactformulier.

Nieuwsoverzicht

Deel dit bericht

Contactgegevens 

| Ophrys | Brugstraat 81-1 | 5731 HG Mierlo | 0492 344 988 | info@ophrys.nl